Certina Chronolympic Chronograph Regatta Valjoux 72.

Een van de meest bijzondere ‘Chrono’s’ ooit gemaakt. Ongepolijst en in zeer goede conditie! Wederom een fantastisch stuk uit de jaren 70. Het tijdperk waar de mooiste en meest funky chronografen werden gemaakt. Deze Certina Chronolympic Chronograph Regatta heeft het beroemde Valjoux 72 uurwerk. Om precies te zijn Valjoux 728. Een modificatie van een werkpaard wat ook werd gebruikt in de beroemde Rolex Daytona. Deze Valjoux 72 Rolexen gaan helemaal door het dak en zijn niet meer betaalbaar voor de gewone sterveling. Denk maar aan de Paul Newman Rolex Daytona die recent geveild is. Daarom winnen deze Chronografen zeer snel in populariteit. Logisch, want het uurwerk is hetzelfde met een paar modificaties. Een Alfa Romeo formule 1 wagen met een Ferrari motor? Of team Haas?

Nu de Rolexen niet meer betaalbaar zijn zie je dat de verzamelaars langzaam overstappen naar deze horloges. En de met een goede reden. Ze zijn maar in zeer kleine aantallen gemaakt, hebben waanzinnige uurwerken en Zwitserse precisie. Allesbehalve een massa product. Model 8701 504 en gemaakt in de begin jaren zeventig. Deze Certina werd met toestemming van de Olympische spelen in München in 1972 gemaakt.

De plaat is in zeer goede conditie. De kleuren zijn prachtig en het tritium onbeschadigd. Er zit een nieuwe Zwart leren 22mm Hirsch band aan. Alle functie’s van de chronograaf werken perfect. En met een lange van 44mm en een breedte van 40mm is het een volwassen en groot horloge. Certina was in die tijd de hofleverancier van dit soort Olympische horloges. Wij verwachten bij Nlwatch er binnenkort nog een aantal binnen te krijgen. Niet dit model want daar zijn er niet veel van te vinden. Misschien straks helaas niet meer. Maar zover kunnen wij niet in de toekomst kijken. Ooit verkochten wij Rolex Submariners voor 1500 euro. Er zijn  momenten dat we daar nog weleens met weemoed naar terugkijken.