Certina Chronolympic ref 8501 503 blue dial.

Wederom een zeldzame chronograaf op NLWatch. Een horloge van Certina uit de Chronolympic serie. Met een zacht blauwe plaat.Komt niet helaas tot zn recht op de foto. Eind jaren 60 begon Certina met het maken van deze sport chronografen. Dit was op verzoek van het Olympisch committee. En er volgde een grote verzameling van verschillende modellen. Deze Certina Chronolympic ref 8501 503 blue dial werd gemaakt tussen 1968 en 1972. In onze ogen de beste jaren voor de leukste horloges.

Maar ook het merk heeft 130 jaar ervaring met het maken van horloges. Niet alleen voor de Olympische spelen maar ook voor verschillende expeditie’s. Waarvan de Japanse Expeditie naar de Mount Everest wel een van de bekendste was. Het horloge op deze expeditie van de Certina DS2. Die krijgen wij ook binnenkort binnen. Ligt op het moment bij onze horlogemakers voor controle. De Certina die we hier aanbieden is in nette staat. Het horloge is in gedragen staat en de band heeft gezonde rek. Heel normaal na 50 jaar. Het uurwerk, de beroemde Valjoux 72 loopt zeer goed. Wederom een chrono met het uurwerk van een Rolex Daytona.

De band heeft kleine schakeltjes en een gesigneerde originele Certina sluiting. Welke origineel tot het horloge behoord. Meestal zien we ze met aftermarket banden. De band is niet op volle lengte en voor de kleine pols. De plaat heeft een mooie blauwe effe kleur en heeft geen beschadigingen. De registers resetten netjes zoals het hoort. Echt een zeer draagbare chique/ sportieve vintage chronograaf. Een goede belegging maar vooral veel vintage plezier. We hebben bij ons ook de site ook de super zeldzame broer staan van dit horloge. De Certina Regatta. Net als deze met prachtige kleuren en dito afwerking. Wordt deze Certina Chronolympic ref 8501 503 van u? We hopen het zeker. Een sieraad om de pols en een horloge met een prachtig verhaal.