Christiaan van der Klaauw Ceres 1974 Maanstand.

We hebben de hand kunnen leggen op een vroege Christiaan van der Klaauw Ceres 1974 Maanstand. Het horloge verkeerd in zeer goede staat. We hebben het licht laten polijsten en de kast en vouwsluiting zijn dus kras vrij. De krokodillen leren band is nieuw en ongedragen. We hebben er ook nog een iets langere croco band bij gedaan. Deze banden hebben het originele zegel. Geïmporteerd en van een officiële krokodillen kweek boerderij. Christiaan van der Klaauw is de beroemdste horlogemaker van Nederland. Er is simpelweg geen grotere.

NLWatch is de grootste aanbieder van tweedehands CVDK in Nederland. We hebben meerder Ariandnes en Ceres horloges gehad in onze collectie. Ze zijn inmiddels allemaal verkocht. Christiaan van der Klaauw behaalde zijn grootste faam met de Planetarium. Het kleinste mechanische planetarium ter wereld. Met als inspiratie het Eise Eisinga Planetarium in Franeker. Als u meer wilt lezen over dit horloge dan moet u hier eens klikken. Deze prachtige site heeft een mooi verhaal geschreven over deze CVDK. De grote Ceres 1974 die wij aanbieden heeft uiteraard ook een link met de astronomie. Net als bijna alle horloges van Christiaan van der Klaauw.

Het heeft een zogenaamde ‘sunburst’ plaat. Met een radial geproduceerde lijnen die kostbaar zijn om te maken. Gouden wijzer en indexen die niet verder gaan dan de drie. Ook een klein venster voor een maandstand. Om dat goed te kunnen aflezen is wel een halve studie nodig maar dit is een horloge wat u koopt voor de rest van uw leven. Saffier glas aan beiden zijden. En een zeer grote 41Mm stalen kast. Doordat de achterkant van saffier is heeft het een podium. De rotor is van het caliber Benzinger  en is werkelijk prachtig bewerkt. Het heeft de zon met de 12 klauwen maar ook de naam van de maker in de rotor gegraveerd. Waarvan de ‘sun with 12 claws ‘ in het goud. Een horloge dat straalt van eenvoud maar toch met een bijzondere complicatie.