Enicar Racing Chronograph Pre-Sherpa Gerhard Mitter.

Gemaakt in de eind jaren 60. Met een originele stalen Enicar bracelet. Zeldzame bruin/beige plaat. (Die wij nog nooit hebben gezien). Met een origineel Enicar ongestempeld garantie bewijs. Het model nummer 072-01-03 is eigenlijk de voorloper van de zeer gezochte Sherpa modellen. Minder duur maar met een lange weg voor zich. Deze chronograaf wordt liefkozend ‘Gerhard Mitter‘ genoemd. Een Duitse formule 1 coureur die zijn actieve jaren had tussen 1963 en 1967. Mitter werd toen gesponsord door Enicar. En droeg daardoor dit horloge.

Echt een sport en rally chronograaf. Wederom voorzien door het Rolex Daytona Valjoux 72 uurwerk. De Enicar Sherpa serie waaronder de Auqua graph, Jet graph and Sherpa graph zijn bijna niet meer te vinden. En de prijzen schieten naar de 10K. Eigenlijk niet vreemd omdat Enicar een zeer grote historie heeft en een tragische val heeft gemaakt tijden de opkomst van de quartz horloges. Enicar was niet de enige maar helaas wel een van de beste.

Mocht u meer over Enicar willen weten dan hebben wij een prachtig boek te koop. Voor de koper van dit horloge doen we er een gratis boek bij. Net als een volledig jaar garantie zoals u van ons gewend bent. Het bandje war aan het horloge zit heeft geen rek. Maar is voor de kleine pols. We doen er dan ook nog een leren band bij. Het incabloc garantie bewijs is uniek. Zelde worden deze nog gevonden bij een horloge van deze leeftijd. Het merk Enicar wat eigen de achternaam van de bedenker is maar dan andersom (Racine red.) bestaat nog steeds. Helaas niet meer in Zwitserland. Daarom zijn deze Zwitserse uurwerken zo bijzonder. En moeten ook bij een bijzonder persoon om de pols. Met een doorsnede van 37MM kan dit een man of een vrouw zijn. Wij hopen een vrouw maar dat is niet aan ons 😉