Fortis Marinemaster 8001 Blue chronograph Valjoux 72.

Wilt u een echte Fortis kopen? Dan bent u bij het juiste adres. Naast een ‘gele‘ die we aanbieden hebben we nu ook een ‘blauwe’ binnen. Geheel gereviseerd en loopt dus als een naaimachine. Fortis is een Zwitsers horloge merk dat terug gaat naar 1912 maar vooral zeer bekend is geworden door de kleurrijke chronografen. Dit model is een kruising tussen een klassieke chronograaf en een duikers horloge.

Dit model werd met gele en blauwe registers geleverd. Een heeft iets weg van de Rolex Daytona. Het uurwerk is de Valjoux 72. Daar hebben wij al veel over geschreven. Een werkpaard. Gebruikt door de grote der aarde. Er gaan verhalen dat dit Fortis uurwerk regelmatig gebruikt werden om andere uurwerken te repareren. Omdat de brug niet gemarkeerd is. Zo goed is het uurwerk van dit horloge.

Het is altijd een vraag geweest hoeveel er van deze Fortis Marinemaster 8001 Blue chronograph Valjoux 72 gemaakt zijn. Dat is zeer onduidelijk. Aangezien ze zeer weinig worden aangeboden. Wij zijn trots dat we er 2 hebben. De plaat is onbeschadigd en heeft geen krassen of dergelijke. De kast is ongepolijst. Het horloge heeft een volledige revisie gehad en is daarna niet meer gedragen. Er zit een nieuwe en ongedragen leren rally strap aan. De kast meet een diameter van 39 MM. Een volwaardige maat voor een heren of dames pols.

Officieel is het een submariner met een ongelofelijke waterdichtheid tot 200M. Dat was echt enorm in de jaren 70. Wij geven geen garantie op waterdichtheid op onze vintage horloges. Je moet ook geen 250 met een gerestaureerde Porsche 911 gaan rijden. Maar je moet em gewoon gaan dragen. Want ondanks dat deze chronograaf meer dan 50 jaar oud is kun je hem prima gebruiken voor dagelijks gebruik. Een opvallend horloge met leuke features. Goed voor jaren lang draag plezier. Af en toe een nieuw bandje maar dat zal alles zijn. Wij geven er een vol jaar garantie op. Tenminste als u er niet mee gaat zwemmen in de Noordzee.