Fortis Marinemaster

ref. 8001 chronograph yellow registers 1971.

Een zeldzame combinatie van een duikhorloge in combinatie met een chronograaf. Fortis maakt al vanaf 1912 horloges voor de Marine en de Luchtmacht. Maar ook met logo dial voor Ducati en de F4 Fanthom. De hedendaagse Fortis chronografen zijn meestal uitgerust met het Valjoux 7750 uurwerk. Maar de vintage modellen kregen een Valjoux 72 motor. Het beroemdste uurwerk mede door het gebruik in de Rolex Daytona. Er gaan zelfs verhalen dat de onderdelen van Fortis voor deze dergelijk Rolexen gebruikt worden maar daar houden wij ons verre van. Alleen om aan te geven wat een bijzonder uurwerk het is.

Het horloge is helemaal nagekeken en loopt binnen de CSOC specificatie’s. De plaat heeft gele registers en rode wijzers. Typisch jaren 70. Ook inmiddels gezien een zogenaamde re-editions. Van deze Fortis is er ook een re-edition maar deze chrono is “the real deal‘.! Aan het horloge zit een originele tropic band. Zoals het horloge vijftig jaar geleden ook geleverd werd. De kast is ongepolijst. En wordt door verzamelaars ook wel een Heuer Autavia kast genoemd. Een bepaald type met rechte poten. Het fabrieksterrein geslepen facet op de lugs is nog prachtig in tact.

Deze Fortis Marinemaster ref. 8001 chronograph yellow registers 1971 is een ware parel. En gewoon te gebruiken voor iedere dag. Een funky chrono waar je veel reactie’s op kan verwachten. Maar ook inmiddels een goede investering. Deze Fortis was waarschijnlijk rond de 100 gulden in de tijden van de verkoop. Gemaakt in kleine oplages en dus collectable. Dit model komt ook met blauwe register en die verwachten we binnenkort bij Nlwatch. Dus houd de website in de gaten. U krijgt van ons altijd een jaar garantie. Waterdicht kunnen we niet garanderen maar wij denken dat je niets dat 49 jaar oud is onder water moet houden. Maar een spatje regen kan ie wel hebben hoor.