Grote IWC Portugieser Yacht Club chronograph IW390213 45MM.

 

Mooie grote IWC Portugieser voor een grote pols. Met zn 45MM doorsnede is dit geen kleine jongen. Dit is de grote broer van de normale Portugieser. In uitmuntende staat met doos een NWatch guarantee bewijs.

IWC is een oer oud merk met een zeer grote historie. Maar bezig met een enorme opmars en hoofdsponsor van het Mercedes team in de Formule 1. Louis Hamilton heeft altijd een afdruk op zijn handschoenen waardoor het lijkt aslof hij er een draagt. Hij dat ook al een paar keer gespot met dit model om zijn pols.

IWC is een Duits merk in tegenstelling tot de meeste Zwitserse merken. Maakt al meer dan een eeuw horloges. Begonnen met zakhorloges maar in de jaren 30 kwam er een aantal verzoeken vanuit Portugal om een horloge te maken dat ook om de pols kon. In het begin was het geen succes. Mensen moesten wennen aan het formaat. Maar dat veranderde in de jaren ’90. Vooral door de introductie van de 3700 serie. Toen werd het echt een begeerlijk horloge.

De big pilot maar ook deze grote IWC Portugieser Yacht Club chronograph IW390213 45MM staan bekend om hun enorme gangreserve. Wanneer dit horloge geheel opgewonden is dan blijft het 70 uur lopen. Het automatische caliber heeft een grote veerton en loopt uitermate nauwkeurig.

Deze IWC Yacht Club is voorzien van een zwarte plaat met Arabische cijfers. De rode seconde wijzer zorgt voor een frisse noot in het geheel. Op het moment is Rolex nauwelijks aan te slepen maar de Portugieser doet absoluut niet onder. Waarschijnlijk een stap hoger en nu gewoon te koop bij NLWatch. Door de rubberen duikers band is dit een fijn horloge om te dragen. Bij ieder gelegenheid. Sjiek en sportief.

U kunt uiteraard uw merkhorloge inruilen op dit model. Mits het uiteraard in onze collectie past.