Roamer Stingray Vintage Valjoux 72 chronograph.

In super goede staat. Ongepolijst op een NSA Roamer band uit de jaren begin zeventig. Het horlogemerk Roamer bestaat al vanaf 1888. Het bedrijf uit Solothurn begon is die periode met het maken van horloges. Vanaf de jaren 1060 kwamen daar ook de toolwatches en chronografen vandaan. De Stingray lijn was daar een van de beroemdste van. Mooie dikke kasten en eigentijds design. Maar vooral de prachtige ontworpen achterdeksels. Met reliëf en logo. In dit geval van de stingray of Rog op zn Nederlands. Over de chrono en duikers versie kunt u hier een prachtig verhaal lezen.

Dit horloge is helemaal nagekeken. Loopt keurig voor zn vijftig jaar. Het horloge heeft een zwarte plaat met rode accenten. Ook zijn de wijzers rood. De chronograaf reset keurig all wijzers naar nul. De kast is dik en ongepolijst. De band maakt het helemaal af. Dit is de originele band die met het horloge kwam. Van het merk NSA voorzien van het Roamer logo. Deze Novavit SA of wel NSA banden werden ook gebruikt door merken als; Heuer,Rado, Zenith en Enicar. En zijn op het moment erg populair bij verzamelaars. Vooral omdat ze heel fijn dragen.

Deze Roamer Stingray Vintage Valjoux 72 chronograph is dus helemaal af. Klaar om gedragen te worden. Wederom een horloge waarvan mensen uw pols zullen vastpakken. Iets wat je niet veel ziet met grote betekenis in de Zwitserse horloge industrie. En dan hebben we het nog geeneens over het uurwerk gehad. Deze bijzonder chronograaf heeft het beroemde Valjoux 72 uurwerk. Hetzelfde uurwerk dat we kennen uit de Rolex Daytona maar ook uit de Enicars Sherpa en Fortis Marinemasters. Roll Royce onder de Zwitserse uurwerken. Wij vinden van wel. Weliswaar zonder ‘The spirit of Ecstasy’ maar zeker zo galant aan de binnenkant. Deze Roamer Stingray Vintage Valjoux 72 chronograph kan zo om de pols of in de verzameling.