Rolex Airking 5500 Pool Intairdril Logo 1982.

Wilt u een Rolex kopen dan hebben wij de juiste voor u gevonden. Zeldzaam en maar een paar jaar geleverd. In de eind jaren 70 en begin jaren 80 leverde Rolex voor bedrijven horloges voorzien van een hun logo. Rolex doet dit inmiddels al jaren niet meer. Bekende logo platen waren; Winn Dixie, Domino’s en ook deze Pool plaat. Hij wordt ook wel liefkozend ‘petroleum’ plaat genoemd. Pool intairdril was een petroleum bedrijf in Libië die eind jaren 70 en begin jaren 80 deze Rolexen aan hun personeel gaf voor gedane diensten. Hetzelfde deed Winn Dixie en Domino Pizza. Pool Intairdril bestaat helaas niet meer. De velden zijn vast leeg en we weten verder wel hoe het in Libië is afgelopen.

Wat er nog wel bestaat is deze Rolex Airking 5500 Pool Intairdril Logo 1982. En in een super conditie. De band is zo goed als nieuw en heeft geen rek. De kast is mooi dik. De plaat is gaaf en het logo is duidelijk zichtbaar. De achterdeksel heeft geen inscriptie zoals vaker gezien bij deze horloges. De vorige eigenaar heeft het horloge als 2e eigenaar gekocht. Helaas zitten er geen doos en papieren bij. Maar we hebben hem netjes geprijsd. Want ook zonder logo plaat stijgen deze Rolex Airking 5500 zeer hard op het moment.

De diameter van 34MM maakt het een populair model. Omdat hij unisex gedragen kan worden. Of gewoon wegleggen. Want hier kan geen goudprijs tegenop. Het Rolex uurwerk caliber 1520 is geheel nagekeken en loopt binnen COSC standaarden. Dit is niet zomaar een uurwerk. Rolex gebruikte het ook voor de Rolex Submariner 5512 en 5513. Een beproefd werkpaard. En het uurwerk bestaat al sinds 1962. We hebben het niet eens gehad over de historie van de Rolex Air King. Maar we hebben hier een leuk linkje voor u. Want dat is ook erg indrukwekkend!