Rolex Datejust ‘Big Bubbleback’ 6305 gold uit 1954.

Deze Rolex Datejust Bubbleback is ooit gegeven met Kerst in 1955. Maar volgens het serienummer dateert het horloge uit 1954. Wat een enorm cadeau. De deksel heeft een inscriptie waaruit dit blijkt. Er staat gegraveerd ‘To dad, times for love from John and Hannah Christmas ’55. Dit is eigenlijk prachtige provenance van dit horloge. Wij mogen alleen maar dromen dat we zo’n horloge zouden krijgen voor Kerstmis.

De 18 karaat gouden Rolex is in zeer nette conditie voor zn leeftijd. De de ‘pie pan’ plaat is origineel en heeft de zgna ‘red writing’. Verder is de datum schijf origineel rood/zwart. De achterdeksel is bol. Zodat het uurwerk er in past. Daar aan heeft deze Rolex Datejust ‘Big Bubbleback’ 6305 gold uit 1954 zijn naam te danken. De big bubbleback of door de Italianen liefkozend ‘ovetone (ei) genoemd. Het uurwerk loopt ver goed.De plaat en de ‘Dauphine‘ wijzers zijn in zeer goede staat.

Het 1030 uurwerk is schoon en is gecontroleerd. Komt op een leren band met een originele gouden Rolex gesp. Deze Rolexen zijn de laaste tijd zeer in waarde gestegen. En dat is logisch omdat er volgens schattingen maar een paar duizend gemaakt zijn. Dit model Rolex werd vanaf 1951 geproduceerd. Eerst voornamelijk in het goud maar later ook in staal. Een horloge voor leiders en staatshoofden. Het bekend dat President Eisenhower er een had. Ze werden ook geleverd op een gouden band maar tegenwoordig zie je dit model meestal op een leren band. De gouden banden overleefden de jaren vaak niet.

Wij geven u een vol jaar garantie op dit horloge. Uiteraard krijgt u ook de NLWacht garantie kaart erbij. We snappen dat dit niet iets is wat u dagelijks koopt en u kunt dus ook uw horloge’s inruilen op dit model. Deze Rolex Datejust ‘Big Bubbleback’ 6305 gold uit 1954 is een bijzondere find. Iets wat u niet dagelijks tegenkomt. Komt u dit museumstuk bij ons passen?