Rolex GMT Master II Pepsi uit 1999/2000.

Een Rolex kopen doe je bij NLWatch. Compleet met dozen en papieren in een uitzonderlijke staat. De band heeft geen rek en de bezel is werkelijk waar prachtig verkleurd. De buitendoos heeft de correcte zwarte dot welke hoort bij dit horloge. Alleen het certificaat zit er niet bij. Maar wel het GMT boekje en instructie manual. U krijgt van ons een echtheid guarantee kaart erbij.

De Rolex GMT is een van de populairste modellen op het moment. Het verbaasd ons dan ook dat ze nog steeds goedkoper zijn dan de nieuwe modellen. We bedoelen dit semi-vintage model uiteraard. Maar deze youngtimers schieten hard omhoog in prijs. Ze zijn minder ‘Bulky’ als de nieuwe modellen. Deze nieuwe GMT modellen worden overigens nauwelijks door Rolex uitgeleverd.

Alles aan de 16710 klopt. De 78790A band is origineel bij het horloge geleverd. We hebben de band laten restaureren en deze heeft geen rek meer. De clasp heeft een fliplock met de code AB7 welke ook uit de correcte tijd komt. Er zit ook nog een extra schakel bij. Het rood van de bezel is heel mooi en egaal verkleurd. Net als een oude rode auto.

Rolex staat bekend om zijn toolwatches maar de Rolex GMT Master II Pepsi is echt de bekendste. Dit model heeft het vernieuwen 3135 uurwerk waarbij de uur hand separaat verzet kan worden. Verder heeft dit horloge een extra wijzer waar een tweede tijdszone mee kan aan worden gegeven. De eerste Rolex GMT verscheen in 1958 en was de 6542. Het begint van het ‘Jet’ tijdperk en het snel reizen door meedere tijdzones. Een Rolex GMT werd ook wel een piloten horloge genoemd. En het zal u niet verbazen dat veel piloten dit model dragen. U hoeft niet perse met dit horloge op reis. Hij draagt zeer fijn voor dagelijks gebruik. Deze Rolex GMT Master II Pepsi uit 1999/2000 valt met zijn P-Serial in 1999 en 2000. In die periode is hij door Rolex gemaakt.