Rolex Sea-Dweller 16600 transitional tritium uit 1998.

Wilt u een leuke Rolex kopen? Dan is dit een mooi exemplaar. Met certificaat. Zo van de pols gekocht maar uiteraard door onze horlogemakers gecontroleerd. Loopt 300 AMP en +2 sec per dag. Het horloge is uiteraard gedragen in zijn 23 jaar. Maar de band vertoont nauwelijks rek. De kast is super dik. De bezel inlay heeft een klein krasje bij 50 maar absoluut niet storend. Het is tenslotte een gebruiksvoorwerp. Een gereedschap voor om de pols.

De Rolex Sea-Dweller 16600 transitional tritium is het ultieme duikhorloge. Er is simpelweg geen betere. Dat durven wij voluit te schrijven. De kast heeft dezelfde diameter als een gewone Rolex Submariner maar is een stuk dikker. Dat geeft het horloge body. Omdat deze Rolex tot 1220M waterdicht is heeft het glas geen ‘Cyclop”. Dit is om de sterke van het saffier te waarborgen. De kast heeft nog de klassieke pinholes en een helium escape valve aan de linkerkant van de kast. Daardoor kan het horloge tot grotere dieptes. Het is bekend dat 99% van de Rolex duik horloges niet worden gebruikt om te duiken maar het is een aardig ‘weetje’.

De vorige eigenaar heeft alleen de kartonnen buitendoos bewaard.Maar het certificaat (het belangrijkste) zit erbij. Verder het leren mapje en het guarantee boekje. Maar wij van NLWatch doen daar uiteraard een vol jaar garantie bovenop. Dat is heel makkelijk want deze Rolex Sea-Dweller 16600 transitional tritium uit 1998 is het grootste werkpaard dat Rolex ooit heeft gemaakt. Ze gaan simpelweg nooit stuk. Je kunt dit horloge in de grond stoppen en na 3 eeuwen weer opgraven en het zal gewoon weer gaan lopen. Deze heeft nog een tritium plaat en is daarom een leuke youngtimer.

Deze vintage Rolexen zijn enorm in prijs gestegen de afgelopen jaren. Dus we begrijpen dat het een grote uitgaaf is. Maar wel een zeer goede draagbare investering. U kunt ook uiteraard uw horloge(‘s) inruilen mits ze in onze collectie passen. Een Rolex kopen doet u bij NLWatch.