Tudor Tiger 79260P zeldzame waffle dial uit 1997.

Op een bruine leren band compleet met doos en NLWatch guarantee card. Tudor heeft een grote historie in het maken van chronografen. In 1970 lanceerde het beroemde merk de Tudor 7031. Ook wel de ‘home plate’ genoemd. Vanwege de markers die op een honkbal thuisplaat lijken. Daarna verschillen de zogenaamde  ‘Monte Carlo’s’ zoals de 7149/0 , 7159/0 en 7069/0. Deze zeer kleurrijke 2 register chrono’s zijn van zeer grote verzamelaars waarde en inmiddels niet meer te betalen.

Van 1976 kwamen de dikke ‘big blocks’ in productie. Een zeer stoere Rolex Daytona look alike maar dan een stuk dikker. Ook wel de ‘poor mans’ Daytona genoemd. Dat poor man’s kunnen we inmiddels wel weglaten want ook deze Valjoux 7750 uurwerken zijn enorm gestegen. Vanaf 1991 ging Tudor meer op eigen benen staan. Het plexiglas glas werd vervangen door saffier en de kasten werden dunner. Het uurwerk bleef hetzelfde. De 79260 was geboren. De maten van het horloge gingen meer naar de Rolex Daytona. Voor de laatste modellen die gemaakt werden door Tudor had Tiger Woods zijn gezicht verbonden. Met een sponsor deal van 7 miljoen was Tiger het boegbeeld van deze chrono. Tudor Tiger 79260P zeldzame waffle dial uit 1997 is een van de laatste gemaakt.

Op een leren band. De originele end links zitten er ook bij. Deze uitvoering is zeer bijzonder vanwege de plaat. Deze is zacht grijs en heeft verticale golven/waffle relief. Met de rode Tiger print geeft het een zeer vintage look. Er zit een bruine leren band aan met moderne push pins die het zeer inhouding maken om de band er af te halen. Het horloge loopt binnen alle COSC specificatie . Uiteraard krijgt u van ons een vol jaar garantie. Inruil van uw merkhorloge is mogelijk. Wat een beauty!