Zeldzame LeCoultre Calculator Valjoux 72 E2647.

U kunt natuurlijk een Rolex kopen maar als u echt iets bijzonders wilt aanschaffen dan is deze Zeldzame LeCoultre Calculator Valjoux 72 E2647 mogelijk iets voor u. Een enorm zeldzame tool watch uit de jaren 60. Met een matte muisgrijze plaat. Het horloge heeft een bescheiden maat en daarom makkelijk door man en vrouw te dragen. De kast heeft een zo genaamde ‘Tonneau‘ vorm en meet 38 X42 MM. De band is van het merk NSA en heeft een bijzondere frost schakel. De dubbele bezel kan gebruikt worden bij verschillende berekeningen. Het horloge komt dan ook uit het tijdperk dat er nog geen elektronische rekenmachines waren. De bezel heeft een kleine beschadiging bij de 4. Niet storend maar helaas zijn deze bezels niet meer te vinden. Net als het horloge eigenlijk.

Wederom hebben we er weer een gevonden met het beroemde Valjoux 72 uurwerk. Een vroege versie want deze was er al voordat de eerste Rolex Daytona in de winkels kwam. De firma LeCoultre werd opgericht door Antoine LeCoultre in 1833. Het was een uitvinder die eigenlijk een machine wilde bouwen die pennen kon maken. Hij heeft zichzelf geleerd om horloges te maken. Eigenlijk waren alle horlogemakers uitvinders ;-).  In 1937 betrok kwam Jaeger om de hoek kijken en zo ontstond het merk Jaeger LeCoultre. Onder andere de makers van de beroemde ‘Reverso’. Een draaibaar horloge waarvan je ook de achterkant aan de bovenkant kan hebben. Maar ook de ‘Atmos” klok. Die zichzelf kan opwinden door de verschillen in temperatuur op aarde.

Ondanks de samenwerking binnen JLC maakte Lecoultre ook nog eigen uurwerken zoals deze zeldzame LeCoultre Calculator Valjoux 72. Een uniek stuk waar er maar heel weinig van gemaakt zijn. Ze zijn bijna niet meer te vinden. Geen Rolex Daytona maar wij durven echt te beweren dat deze chronograaf zeldzamer is. LeCoultre heeft overigens ook jaren uurwerken geleverd aan Patek Philippe. Er zijn zelf verzamelaars die beweren dat LeCoultre uurwerken beter zijn dan de uurwerken in Patek Philippe maar zo ver durven wij niet te gaan.