Moet je een Rolex of goud kopen?

 

Vaak krijgen wij de vraag of je nu een Rolex of goud moet kopen. Dat hangt er natuurlijk helemaal vanaf wat je er mee wilt. Je kunt tenslotte een goudstaaf niet om je pols dragen. Uiteraard vragen de meeste klanten in geval van een beleggings doeleind. Een goudstaaf verdwijnt vaak in de kluis. Terwijl een Rolex hopelijk gedragen gaat worden. Hoewel dit vaak niet het geval. Er liggen vele bijzondere modellen in de kluis bij de bank tegenwoordig.

Goud heeft zich in het verleden bewezen als een goede belegging. Het is dan ook 560 jaar voor Christus dat de eerste goede munt in omloop komt. Als wettig betaalmiddel in het toenmalige Griekse rijk. De historie van goud is dan ook vele male groter dan ieder uurwerk. Goud is zeker. Vooral in economische onzekere tijden. Goud kun je vasthouden. Daardoor is goud fysieker dan bijvoorbeeld de Bitcoin.

Het is dus een verhaal van beleving. Hoewel goud niet bij draagt aan je uiterlijk kan het innerlijk wel een goed gevoel geven. Het geeft rust. Is gemakkelijk te verkopen. Maar dat geld ook voor een Rolex tegenwoordig. U hoeft ons maar een mail of een aapje te sturen en uw krijgt een markt conform eerlijk bod op um Rolex. De deal kan binnen no-time geregeld zijn. Maar dat geld ook voor goud. Een goud inkoper biedt u een markt conforme prijs voor uw goud.

Laten we nu even naar de waarde groei van beiden producten kijken. Want dat is toch de kern van de vraag.Als we uitgaan van de meest populaire Rolex Submariner en de prijs van 18K goud dan komen we hier op uit. Laten we uitgaan van een 1990 gekocht Rolex Submariner versus de goudprijs in 1990.

 

U ziet dus dat goud en Rolex elkaar nauwelijks ontlopen. En goud de afgelopen jaren iets meer gestegen is. Nu moet u zich wel bedenken dat dit een beetje een “grove’ berekening is. Gedaan op een bierviltje en internet. Er zijn heel veel variabele. Rolex is op het moment super hot en sexy. Daarbij zorgt Rolex voor een kunstmatige schaarste waardoor de prijzen omhoog schieten. Een beetje als de huizenmarkt op het moment. De goudprijs daarentegen laat een langzame maar gestage stijging zien over de jaren. Maar is ook conjunctuur gevoel. Maar heeft geen last van schaarste. Volgens ons zijn beiden een zeer goede belegging. U kunt de voor en nadelen eenvoudig naast elkaar zetten. Mocht u er niet uitkomen kunt u altijd een gouden Rolex kopen ๐Ÿ™‚