Waarom zou ik een Cartier kopen?

 

Louis-François Cartier was misschien wel een van de meest gerenommeerde Franse horlogemakers en juwelier in zijn tijd. Hij begon het merk in 1847 en het bedrijf in Parijs. Maakte in die tijd voornamelijk juwelen en sieraden. Je kon in die tijd niet om Cartier heen. Een zeer uitgesproken ontwerpen en het was dan ook niet moeilijk om een Cartier juweel te ontdekken. Ze hebben ook vele meesterwerken voor de koninklijke huizen over de hele wereld ontworpen. Koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen waren de kopers van  Cartier meesterwerken. Maar in die tijd dus voornamelijk sieraden. De horloges komen ongeveer 50 jaar later..

In 1904 klaagde Alberto Santos-Dumont ( De Braziliaanse variant van onze Anthony Fokker) bij  Cartier over de onbetrouwbaarheid van zakhorloges tijdens het vliegen. Ook waren de zakhorloges onhandig. Je moest ze uit je zak vissen en dat zal niet heel eenvoudig zijn als je een vliegtuig aan het besturen bent. Cartier ontwierp een plat polshorloge met een opvallende vierkante ring op het horloge. Een horloge aan een leren band voor om de pols. De Cartier Santos was geboren. De Santos was het eerste herenpolshorloge van Cartier. Maar later kwam ook de zeer beroemde Cartier Tank. Dat zijn eigenlijk de 2 grootste Cartier iconen.

Cartier is dan ook eigenlijk meer sieraad dan horloge. Tegenwoordig ook met manufacture uurwerken in hun kasten. De Santos, Tank en tegenwoordig de Ballon Blue, Pasha, Panthere en de Roadster. De Cartier is voor mensen die eigenlijk een combinatie van een sieraad en een horloge zoeken.

 

Eigenlijk hebben we net genoeg redenen op aangegeven om een Cartier te kopen. Een prachtig sieraad om uw pols. En zeer geschikt voor dagelijks gebruik en voor iedere gelegenheid.