Waarom zou je een Panerai kopen?

 

Panerai is een Italiaan/Zwitsers horloge merk. Opgericht door Giovanni Panerai die zijn eerste winkel opende in 1860 in de Italiaanse stad Florence. De fabriek werd geopend in Het Zwitserse Neuchâtel en het hoofdkantoor in Genève. Hij was een van de uitvinders van de lichtgevende indexen. Dat gebeurde in die periode met Radium. Iets wat we nu niet meer kunnen voorstellen. Daar komt ook de naam ‘Radiomir’ vandaan. De grote doorbraak kwam voor Panerai in de tweede wereld oorlog toen zij exclusief de leverancier werden voor de Italiaanse special forces de Regia Marina. De horloges hadden hun oorsprong in zakhorloges. Vandaar het grote formaat. Rolex SA leverde toen de uurwerken voor Panerai. Een van de meest bekende is de ‘Kampswimmer ‘ of the ‘German Frogman‘. Deze zijn tegenwoordig een klein vermogen waard.

Panerai maakt grote horloges. Bijna altijd 44MM doorsnede. Daar staan ze dan ook echt bekend om. Een 40MM (Maat Rolex Submariner) is niet populair onder de verzamelaars. Verder maken ze mooie platen. Onder andere de zogenaamde “California‘ plaat. Een combinatie van Romeinse cijfers en Arabische cijfers.

 

Een Panerai is een specifiek horloge met weinig diversiteit in de modellen. Dat zou voor de verzamelaars ook niet passen. Panerai houdt vast aan zijn heritage. En daar is heel veel voor te zeggen!