Waarom een Rolex kopen?

 

Er zijn zeer veel redenen om een Rolex te kopen. Vroeger vaak weg gezet als een horloge voor criminelen en andere onverlaten maar tegenwoordig zeer hip voor ieder succesvol persoon. Voor een Rolex sparen mensen vaak vele jaren. Grote sterren en bekende Nederlanders dragen een Rolex. Maar ook staatshoofden en topsporters. Waarom doen ze dat? Een Rolex is een goede belegging. Maar ook status.

De horloges zijn van zeer hoge kwaliteit en daardoor zeer accuraat. En vooral zeer waardevast. Sterker nog, een Rolex stijgt ieder jaar in waarde. Dit komt vooral omdat Rolex zelf de prijzen ieder jaar met gemiddeld 7.4% verhoogd. Een Rolex Submariner kostte in 1970 rond de 150 Euro. Als u er nu een zou moeten kopen dan moet u rekenen op een bedrag rond de 10 duizend euro. Tenminste als u er een kan kopen..Ze worden zeer weinig uitgeleverd. Een schaarste die door de fabriek bewust of onbewust wordt gecreëerd. Sommige modellen stijgen harder dan de andere. Bekend is dat vooral de sportmodellen harder stijgen dan de conventionele modellen. Zoals de Rolex GMT, Submariner, Explorer en vooral de Rolex Daytona. (Een exoot die onmogelijk te vinden is en daar zeer in waarde gestegen).

Andere redenen om een Rolex te kopen zijn;

 

Maar u koopt een Rolex niet alleen voor uzelf. Ze zijn zo enorm goed gemaakt dat ze waarschijnlijk eeuwen meegaan en daarom makkelijk aan de volgende generatie doorgegeven kunnen worden.