Waarom een zou je Breitling kopen?

 

Breitling is een merk dat al sinds 1884 geproduceerd wordt. Dat is 21 jaar langer dan Rolex. Dus over heritage hoeven we het niet te hebben. Dat zit wel goed. Breitling werd pas echt groot na de tweede wereld oorlog. Met name door het maken van zgn ‘Toolwatches‘. Horloges die voor specifieke doeleinden geproduceerd werden en worden. Met name voor de luchtvaart. De Breitling Navitimer is zo’n icoon. Daar voelen veel horlogeliefhebbers zich tot aangetrokken. Maar recenter de Breitling Emergency met een zgn ELT noodzender in het horloges. Deze Breitling heeft volgens Forbes meer dan 20 mensen het leven gered! Over het algemeen zijn Breitlings minder waardevast dan Rolex. Ze worden ook in grotere aantallen geleverd. En daardoor beter beschikbaar.

Maar de vintage modellen raken steeds meer in trek en stijgen in waarde. Breitling horloges hebben doorgaans een grotere diameter dan een Rolex of een Omega. Breitling oogt dan ook meer sportief dan de andere merken. Een draagbaar horloge voor dagelijks gebruik. Houd een Breitling zn waarde? Zeker, in de loop van de jaren gaat zelfs de waarde iets omhoog. Op het moment zijn de vintage modellen razend populair en kosten tegenwoordig het veelvoud van waar ze ooit voor verkocht zijn. Over het algemeen zijn Breitlings beter geprijsd dan Rolex en daardoor meer toegankelijker.

 

Met een Breitling kun je jezelf eenvoudig onderscheiden. Het horloge spreekt voor zichzelf. Militaire, Luchtvaart maar ook auto racing. Een merk met een zeer grote historie.

Dat is een goede reden om een Breitling te kopen.