De Rolex Yachtmaster

Het verhaal van de Rolex Yachtmaster is geen lang, maar wel een interesRolex Yachtmaster 2 in wit goud uitgebracht in 2010sant verhaal. Het is het eerste geheel nieuwe horloge dat Rolex uitbrengt na 28 jaar uitbrengt. En zover als de speculatie gaat, bedoeld als opvolger van de Submariner of in ieder geval de luxe versie daarvan. De gelijkenis is in ieder geval overduidelijk. Er zijn hele vroege, hele zeldzame prototypes van de Yacht Master die dateren uit ongeveer 1969 en sterk die lijken op de Paul Newman Daytona. Maar die zijn nooit als zodanig in productie gegaan.

In 1992 wordt de eerste Rolex Yachtmaster geintroduceerd, met het 3135 uurwerk uit de Submariner,  als Ref 16628 in 1992 en wordt alleen geleverd in goud zoals te zien aan het laatste nummer in de Ref. Twee jaar later komt de klok ook uit in twee kleurig goud en roestvrij staal. Tegelijker ook in verschillende groottes van de kast namelijk namelijk de dames Ref 69628 (29mm) en de middelmaat heren Ref 68628 (34mm) naast de al bestaande 40mm versie.
1999 brengt de nieuwe Yachtmaster in het spotlicht de Ref 16622. Dit is waarschijnlijk de meest bekende Yacht Master met de platinum plaat en bezel in de roestvrijstalen kast. Deze horloges zijn nog steeds veel gezocht. De klok herintroduceerde de Rolex trademark terminologie Rolesium van rond 1932 welke verwijst naar een bepaalde roestvrij staal en platinum combinatie waaruit het horloge is vervaardigd. Dit horloge zorgt, net als de Daytona dat deed, voor een wachtlijst na de introductie.

De Rolex Yachtmaster ondergaat weinig verandering in de loop der tijd. De klok komt in combinaties van meerdere materialen uit zoals; bijvoorbeeld de Rolesor. De naam die Rolex gebruikt voor de goud/staal combinatie.

 

Yacht-Master II

Net als met de GMT krijgt de Yachtmaster een broer, de forser uitziende Rolex Yachtmaster II. Onthult in 2007 en op de markt gebracht in 2010, komt de Yacht Master II eerst alleen in wit of geel goud. De klok heeft een behoorlijk ander uiterlijk dan dan het origineel en is ook groter met zijn 44mm kast. De bezel met de blauwe cerachrom ceramisch inleg werkt samen met het uurwerk. Met het draaien aan de bezel kan een terugtel mogelijkheid vanaf 10 minuten worden ingezet, die dan gebruikt kan worden bij de start van regatta wedstrijden. Het 4161 uurwerk, bijna vier jaar in ontwikkeling en speciaal gemaakt voor de Yacht Master II, maakt deze samenwerking met de bezel mogelijk als één van de eerste uurwerken in de wereld.

U vindt hier ons actuele assortiment: https://www.nlwatch.nl